Internal Interviews

Mechanimal @ Boem Radio

Γιάννης Βλαχαντώνης


Οι Mechanimal είναι ένα industrial οπτικοακουστικό σύνολο με έδρα την Αθήνα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 από τον μουσικό παραγωγό Γιάννη Παπαϊωάννου (πλήκτρα).

Η μουσική γλώσσα των Mechanimal μπορεί να αναχθεί σε μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, με συστατικά της στοιχεία τα αντρικά ή γυναικεία φωνητικά, τα οποία μαζί με τα μηχανικά beats, τα shoegaze κιθαριστικά drones και τα παλλόμενα sequencers δημιουργούν ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο αμάλγαμα.

Μετά από τρία LP επιστρέφουν με το “White Flag Single”, το οποίο ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2019 και προετοιμάζει την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους που θα ονομάζεται “Crux”, και κλείνουν τον κύκλο μιας αποκαλυπτικής διαδρομής, με μοναδικό σκοπό να ξεκινήσουν όλα από εκεί που άρχισαν πίσω στο 2011.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου οι Mechanimal (Γιάννης Παπαϊωάννου πλήκτρα, Freddie Faulkenberry φωνητικά, Αντώνης Χαραλαμπίδης ντραμς και Αγγελική Βρετού video projection) ανεβαίνουν στην σκηνή του Temple στο Γκάζι για να ξαναδείξουν τα δόντια τους. Τη συναυλία προλογιζουν ο Οδυσσέας Τζιρίτας, ο οποίος με το φετινό self released album του “Butterflies” και τις δυναμικές ζωντανές παρουσίες της μπάντας του κερδίζει συνεχώς θετικές εντυπώσεις, ενώ θα ακολουθήσουν οι The Man & His Failures, όχημα προσωπικής έκφρασης του Μάνου Καρακατσάνη (Mani Deum) των οποίων το ντεμπούτο “Persona Non Grata” (Man out of A Man/2018) αλλά και οι ζωντανές εμφανίσεις τους (μεταξύ άλλων ως support act στον Alexander Hacke) συγκεντρώνουν cudos είτε στη διαδικτυακή είτε στην πραγματική ζωή.

Οι Mechanimal θα είναι φιλοξενούμενοι την Πέμπτη 14/11/2019 στις 21:00, στα μικρόφωνα του Boem Radio και σε ένα εμβόλιμο No Sushi του  Γιάννη Βλαχαντώνη.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος