Point Of View

Μια Βιεννέζικη βραδιά στο Christmas Theater

Θοδωρής Τσοκανής

Φέτος, στο ολοκαίνουριο Christmas Theater στο Γαλάτσι οι παραστάσεις ήταν μοναδικές. Από την Madeleine Peyroux στους Pink Martini και από τον υπέροχο Καρυοθραύστη στη Βιεννέζικη βραδιά που απολαύσαμε χτες το βράδυ. 

Το θέατρο κατάμεστο στον κόσμο, πράγμα πολύ ευχάριστο μιας και αυτά τα θεάματα αξίζει κανείς να τα απολαύσει, η κουρτίνα της αυλαίας κατακόκκινη, βελούδινη και γιορταστική και με το άνοιγμά της η υπέροχη βιεννέζικη ορχήστρα του Franz Lehar, του συνθέτη που συνέθεσε την «Εύθυμη Χήρα», ξεκίνησε να μας μαγεύει υπό τη διεύθυνση του Reto Parolari, παίζοντας βαλς (και ξέρουμε πόσο το One of Those things αγαπά τα βαλς), πόλκες και μαζούρκες, πάντα σε εύθυμους τόνους, σε εξαίσιες μελωδίες των Strauss, Stolz, Lehar, Rieu, την άρια Vilja από την εύθυμη Χήρα, από μια εξαιρετική σοπράνο καθώς και τραγούδια της Belle Epoque, με 2 εξαιρετικούς χορευτές από την Όπερα της Βιέννης να στολίζουν και να δίνουν κίνηση στις θαυμάσιες μελωδίες.

Υπέροχες μελωδίες, όμορφα σκηνικά και ονειρικός χορός συνέθεσαν μία βραδιά που διήρκησε κάτι παραπάνω από 2 ώρες, με ένα ενθουσιώδες κοινό να χειροκροτά ζεστά στο τέλος κάθε κομματιού και να κρατά το ρυθμό στο Radetzky March, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου,  το οποίο αποτέλεσε το κλείσιμο της βραδιάς κάνοντάς μας να αισθανθούμε Βιεννέζοι στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία! Πριν από αυτό, η μελωδία του Γαλάζιου Δούναβη μάγεψε το κοινό μιας και συνοδευόταν από ένα πανέμορφο χορευτικό του ζευγαριού απ τη Βιέννη.

Πραγματικά ήταν μια εξαιρετική παράσταση, όχι πρωτόγνωρη αλλά σπάνια για τα εδώ δεδομένα – και η ευχή μου είναι να συνεχίσουν παρόμοιες παραγωγές στο χώρο αυτό και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, ενός χώρου αρκετά προσβάσιμου και προσιτού για ένα ευρύ κοινό!

Καλή Χρονιά σε όλους, με υπέροχες μουσικές και μελωδίες που μαγεύουν!


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος