Point Of View

Movement Medicine - Awakening the Body

Boem Team

Εισαγωγικό βιωματικό σεμινάριο στην κινητική πρακτική του Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά 13.07.2019, 11.30-14.00, στο Househub (Όθωνος 93, Κηφισιά)

Το Movement Medicine είναι μια πρακτική κινητικού διαλογισμού/συνειδητής κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την επίγνωση/mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακολουθήσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής και στοχευμένης καθοδήγησης, φέρνουμε την προσοχή και την επίγνωσή μας στο σώμα μας και σε ό,τι είναι ζωντανό στη στιγμή – αισθήσεις, σκέψεις, συναισθήματα, μνήμες... Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το σώμα να μας δείξει την αλήθεια του και, αφήνοντάς το να μας «σχηματίσει», τη μετουσιώνουμε σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση. 

Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), καλλιεργώντας αυτή την εμπιστοσύνη, ανακαλύπτουμε πολύ πρακτικά οφέλη για τη ζωή μας, όπως δημιουργικούς τρόπους να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας και να αναπτύξουμε ηρεμία, φροντίδα του εαυτού, καθαρότητα, εστίαση, αλλά και πιο βαθιά σύνδεση με τον εαυτό μας κι επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας. 

Απευθύνεται σε ανθρώπους με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης - αλλά και βαθιά περιέργεια και ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, τη δημιουργικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

Δεν απαιτείται καμία πρότερη εμπειρία με το χορό, καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος) και δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. 

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας, σημειωματάριο και στυλό – και, κυρίως, τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Ημερομηνία και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου: 13/7/2019, 11.30-14.00

Χώρος: HouseHub.gr, Όθωνος 93, Κηφισιά

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ ανά σεμινάριο

Επικοινωνία: househub2017@gmail.com & movement.medicine.greece@gmail.com | 213 042 2546 & 6973677755 | fb inbox: Househub.gr & Movement Medicine Greece

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά

Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah & Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine (Ντέβον, Νότια Αγγλία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων Movement Medicine στην Αθήνα και σύντομα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011 κι εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009). 

Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.

Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece. 

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος