Point Of View

Νέο Θεατρικό Εργαστήριο Προσωπικής Ανάπτυξης του Εθνικού Θεάτρου σε Σωφρονιστικά Ιδρύματα

Boem Team

"...δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς..."

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Καταστήματα Κράτησης: Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατούμενων Ελεώνα – Θηβών, Κ.Κ. Κορίνθου, πραγματοποιεί νέα θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης για τους κρατούμενους.

Με την «απελευθερωτική» δύναμη της τέχνης, στο εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης, οι συμμετέχοντες καλούνται να ιχνηλατήσουν έναν νέο δρόμο ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας. Ενδεικτική είναι η δουλειά στις Φυλακές Νέων Αυλώνα την τρέχουσα περίοδο. Μέσα από την παράσταση που ανεβάζουν με τίτλο «Αφετηρία» και η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, οι κρατούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις δικές τους, προσωπικές εμπειρίες ζωής και να εφαρμόσουν στην πράξη τις αρχές που διδάσκονται. Η Αφετηρία είναι το «ξεκίνημά» τους σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού τους, της ομάδας και των άλλων.

Υπεύθυνος: Στάθης Γράψας, εμψυχωτής – σκηνοθέτης

Σημείωση: το φωτογραφικό υλικό είναι από τις πρόβες

Φωτογράφος: Mιχάλης Αρχοντίδης


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος