Nils Petter Molvaer, Eivind Aarset, Samuel Rohrer

Boem Team

Ο Νορβηγός τρομπετίστας Nils Petter Molvaer είναι μια περίπτωση καλλιτέχνη που από τη δική του οπτική έχει χαράξει το μέλλον της σύγχρονης τζαζ σε τέτοιο βαθμό που η μουσική του να χαρακτηρίζεται με τον όρο «future jazz». Η αλήθεια είναι ότι ο Molvaer παίρνει τα πράγματα από εκεί που τα άφησε ο Miles Davis και δημιουργεί κατευθύνσεις στη σύγχρονη μουσική που να μην περιορίζονται παρά μόνο από τα όρια της δημιουργικής φαντασίας.

Τον γνωρίσαμε μέσα από το γκρουπ της πρώιμης nu jazz που είχε δημιουργήσει ο μπασίστας Arild Andersen με το όνομα Masqualero και τις ηχογραφήσεις του στην ECM. Στην ίδια αυτή εταιρία του διάσημου παραγωγού Manfred Eicher o Nils Petter Molvaer έβγαλε το 1998 τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, «Khmer», που ήταν μια επιτυχής μείξη της τζαζ με την electronica και, ταυτόχρονα, μία πολύ καλή και ισορροπημένα πρωτοποριακή καλλιτεχνική τάση που διεύρυνε τους ορίζοντες της σύγχρονης τζαζ πρακτικής.

Ο Molvaer συνεχίζει σ’ αυτόν τον δρόμο της μείξης τζαζ, ροκ, ηλεκτρονικής, χιπ χοπ και άλλων στοιχείων που περνούν μέσα από το προσωπικό του φίλτρο έχοντας μια μακρόχρονη δημιουργική συνεργασία με τον επίσης Νορβηγό κιθαρίστα Eivind Aarset, έναν μουσικό ευρείας αντίληψης και, ουσιαστικά, no wave πρακτικής που κινείται αποτελεσματικά σε όλη τη γκάμα, από ποπ μέχρι αβάν γκαρντ. Μαζί, και με την παρέμβαση δισκογραφικών εταιριών με ανοιχτούς ορίζοντες και οπτικές για τη σύγχρονη τζαζ, όπως η Thirsty Ear και η OKeh, η μουσική του Molvaer έχει βρει μια περίοπτη θέση. Ο Molvaer, ο Aarset και ο Ελβετός ντράμερ Samuel Rohrer θα μας ταξιδέψουν σε μουσικούς κόσμους που ξεφεύγουν από τη φαντασία μας.

Nils Petter Molvaer: τρομπέτα, ηλεκτρονικά

Eivind Aarset: κιθάρα, ηλεκτρονικά

Samuel Rohrer: ντραμς, κρουστά

Facebook event

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Κυριακή 21.30, Παρασκευή & Σάββατο 22.30

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος