Internal Interviews

Ο Παναγιώτης Τερζάκης @ Loustrako

Παύλος Λάμπρου

Την Κυριακή 07/02/2016 στις 21:00 ο Παναγιώτης Τερζάκης στο Boem Radio και στον Παύλο Λάμπρου

Με ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο ο Παναγιώτης Τερζάκης ταξιδεύει στον μουσικό χώρο από το 2004.

Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του υποστηρίζουν διαφορετικά είδη τραγουδιού -από το κλασσικό και μοντέρνο ρεπερτόριο στα αφροαμερικάνικα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ  και από τα  art songs στο δημοτικό τραγούδι και τη φόλκ.

Μέσα από  ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές  και με σημαντικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο έχει παρουσιάσει ποικίλα projects στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στη μητρική του γλώσσα  παρουσιάζοντας θεματικές παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες για το εκάστοτε κοινό.

Έχει εμφανιστεί στην Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Κίνα και σε χώρους όπως: όπως Zero Arrow of the American Repertory Theater, Jarvis Theater of Napa (CA), The Pickman Hall, T. Eliot Library (Harvard University), M.I.T Chapel, King's Chapel, The Hellenic Cultural Center of Watertown, The Center For The Arts in Natick, Amazing Things Firehouse of Birmingham, St. Paul Boston's Cathedral, Lowell University, Lowell's Historic National Park, Red Hall Theater (Shanghai), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βουλευτικό Ναυπλίου, Μουσείο Ηρακλειδών, GazArte, στο ιστορικό Cafe Αλάβαστρον, στο θέατρο Olvio Wonderworld μεταξύ άλλων, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Παράλληλα με τους μουσικούς χώρους έχει εμφανιστεί σε δεκάδες εκκλησίες όλων των δογμάτων με κλασσικό, αναγεννησιακό και γκόσπελ ρεπερτόριο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ φιλοξενένησε το project "Graecia Magna" μέσα σε ελληνορθόδοξους  ναούς σε μια σειρά εμφανίσεων με μοναδική επιτυχία.

Το πρώτο του άλμπουμ με ελληνικά δημοτικά τραγούδια μέσα από ένα νέο αφαιρετικό πρίσμα και τον γενικό τίτλο "Far Away Land" απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Tον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά διεθνώς το  αγγλόφωνο EP "FREE", ένα avant Americana fusion και περιλαμβάνει νέες εκτελέσεις τριών  τραγουδιών των Sam Cooke, John Denver και Trent Reznor- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή καθώς και μία νέα σύνθεση του Παναγιώτη.

Την περίοδο 2014-15 εμφανίστηκε στη σκηνή του OLVIO Wonderworld στην οπερέτα του Offenbach «Ωραία Ελένη» σε σκηνοθεσία Π. Αδάμ παίζοντας τον ρόλο του Αγαμέμνονα, στην αίθουσα του "Παρνασσού" με ένα ιδιαίτερο project πάνω στο διεθνές ρεπερτόριο του Χατζιδάκι αλλά και σε πληθώρα εναλλακτικών χώρων στα πλαίσια φεστιβάλ και εκδηλώσεων. Το Πάσχα του 2015 παρουσίασε εκ νέου τη μουσική ποιητική "Είμαι εγώ, Κύριε".

Αυτή την περίοδο η μουσική του Παναγιώτη  ακούγεται στο παραμύθι της Μ. Γραμματικάκη "Το Μπλε Κοχύλι" και η φωνή του στην παράσταση του Χ. Συριώτη "Τί κοιτάτε ρε;" σε μουσική Τάσου Καρακατσάνη.

O Παναγιώτης παράλληλα  εργάζεται ως εκπαιδευτής-σύμβουλος φωνής.

Panayotis Terzakis

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος