Agenda Music

Ο Σταύρος Νιφοράτος συναντά τον Σπύρο Παρασκευάκο

Boem Team

Το «Otherwise» συνεχίζεται και τις Τετάρτες του Μαΐου. Μελωδίες και ήχοι που αποτελούν σημεία αναφοράς για τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή, αλλά και για όλους μας, θα γεμίσουν τον ατμοσφαιρικό χώρο του «Θέσις 7». 

Αγαπημένα πρόσωπα, κυρίως της νέας γενιάς τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, έρχονται στο «Θέσις 7» και μας παρουσιάζουν τραγούδια που αγαπούν, τιμώντας τους δημιουργούς που τους έχουν εμπνεύσει, με έναν ξεχωριστό και εντελώς προσωπικό τρόπο, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα και κάνοντας τη δική τους ανάγνωση.

Η Φόρμιγγα Art, ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες και μουσικούς που αποδέχτηκαν αμέσως την πρόσκληση και αφιέρωσαν χρόνο και κόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο, γι’ αυτές τις βραδιές. 

Ξεκινώντας την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Σταύρος Νιφοράτος συναντά τον Σπύρο Παρασκευάκο. 


Δυο καλλιτέχνες της νέας γενιάς, ανέλαβαν να φτιάξουν μια παράσταση βασισμένη στις αναφορές, τις επιρροές και τα αισθήματα που γίνονται αφορμές της δικής τους έκφρασης. 

Όσον αφορά τον Σταύρο Νιφοράτο στον έντονο λυρισμό της ερμηνείας του και των ιόνιων καταβολών του κι όσον αφορά τον Σπύρο Παρασκευάκο στις μουσικές για το θέατρο αλλά και στην τραγουδοποιία του. Και οι δυο αυτοί καλλιτέχνες αποκαλύπτουν ένα κομμάτι του εαυτού τους «αλλιώς», που θα μπορούσαν να το είχαν κρατήσει καλά κρυμμένο, προσφέροντας το σε κοινή θέα μέσα από τη μαγεία της σύμπραξης. Οι ίδιοι γι’ αυτή την παράσταση λένε:

Σταύρος Νιφοράτος

«Παρέα με τον Σπύρο στήσαμε μια παράσταση βασισμένη στις αναφορές μας. Σ´ όλα αυτά που μας επηρέασαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας διαμορφώνουν αλλά και σε δημιουργίες του Σπύρου απ’ τις πρόσφατες δισκογραφικές του δουλειές «απ´ το μηδέν» και «Τρίτη έξοδο» αλλά και απ’ το θέατρο. Όλα όμως δοσμένα κατά τρόπο… «αλλιώς» και φιλτραρισμένα μέσα απ’ την αλήθεια τη δική μας.

Σπύρος Παρασκευάκος

«Η πρόταση να συμμετάσχω στο “otherwise” project με βρήκε σε μία εποχή που υπερτερεί ακριβώς αυτή η ανάγκη μου. Να επιστρέψω δηλαδή στις καταγωγές μου ,να κατανοήσω τις ρίζες μου, να μελετήσω και να συνομιλήσω με δημιουργούς και με τραγούδια τα οποία με στιγμάτισαν και με επηρέασαν. Να τα δω από μια άλλη οπτική και να τα παρουσιάσω ξανά με άλλον τρόπο. Μεγάλη μου χαρά που αυτό το project είναι η αφορμή να συναντηθώ για πρώτη φορά επί σκηνής με τον Σταύρο Νιφοράτο , έναν ερμηνευτή που εκτιμώ βαθύτατα σε μια συνάντηση που και οι δύο επιθυμούμε καιρό».

Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη 15 Μαΐου. Μια «Οtherwise» γιορτή για την Άνοιξη στη μέση ακριβώς του τελευταίου της μήνα 

Μαζί τους ο Αλέξης Στενάκης στο πιάνο και το κλαρινέτο.

Φωτογραφίες αφίσας: Ευαγγελία Θωμάκου, Γρηγόρης Μορίκης

Artwork: Πέτρος Παράσχης 

Info:

Είσοδος: 10€ με κρασί ή μπύρα, «Θέσις 7», Αγ. Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, Ώρα έναρξης: 22.00, Κρατήσεις: 216 9000 790 (Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, είναι απαραίτητες οι κρατήσεις, στις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας_.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος