Agenda Theater

Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια παίζουν για τον Ζακ

Boem Team

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΚ (Zackie Oh). ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:30. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 ΕΥΡΩ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» είναι μια παράσταση ύμνος στον έρωτα. Ύμνος στη ζωή. Μια παράσταση που μας θυμίζει την ομορφιά της ζωής. Μιας ζωής που ανήκει σε όλες και όλους. Μιας ζωής πολύτιμης για όλες και όλους. Της δικής μας ζωής. 

Λίγους μήνες πριν, σε απόσταση αναπνοής από το θέατρό μας, εκεί που η παράσταση μας γεννήθηκε και ζει μέχρι σήμερα, κάποιοι αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh). Μπροστά στα μάτια μας. Δίπλα μας. Σε μια τέτοια ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ πράξη δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε σιωπηλοί και αδιάφοροι. Οφείλουμε να θυμίζουμε πως το δικαίωμα του να ζούμε, να ερωτευόμαστε  όπως θέλουμε και ότι θέλουμε δεν είναι διαπραγματεύσιμο. 

Οι ηθοποιοί (Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής), οι συντελεστές της παράστασης και οι εργαζόμενοι του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, διοργανώνουν μια παράσταση που όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το δικαστικό αγώνα της υπόθεσης.

Σας περιμένουμε κάτω από τα αστέρια του Άλφα.Ιδέα σε αυτή την μοναδική παράσταση που είναι αφιερωμένη από την καρδιά μας στον Ζακ Κωστόπουλο (Zackie Oh).

Λίγα Λόγια για την παράσταση

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο»

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». 

Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια. 

Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία. 

Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια». 

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

“Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινό λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου, μέσα της, με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν λάθος.”

Συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη

Φωτογραφίες:  Σοφοκλής Μπιμπής

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12 ΕΥΡΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Θέατρο Άλφα.Ιδέα, Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα

τηλ. Κρατήσεων 210 5238742


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος