Agenda Music

Omar Faruk Tekbilek & Brian Keane. Συμμετέχει η Yasmin Levy

Boem Team

Μια σπουδαία μουσική συνάντηση στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης

Ω μουσική

Στα βάθη σου αφήνουμε τις καρδιές

Και τις ψυχές μας

Εσύ μας δίδαξες να βλέπουμε με τ’ αφτιά μας

Και ν’ ακούμε με τις καρδιές μας.

Χαλίλ Γκιμπράν

Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες στην Έλλαδα, ένας χαρισματικός μουσικός ο οποίος παίζει νέι, ζουρνά, μπαγλαμά, ούτι  και κρουστά. Η συνάντησή του με τον διάσημο μουσικό και κιθαρίστα Μπρίαν Κιν και την σπουδαία τραγουδίστρια του Ισραήλ Γιασμίν Λεβί είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τους φίλους της μουσικής του κόσμου. Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Μεσόγειο γεμάτο από μουσική που μας ταξιδεύει. 

Ο Brian Keane και ο Omar Faruk Tekbilek συναντήθηκαν το 1987, όταν ο πρώτος τον ανακάλυψε να παίζει μουσική σε μια λέσχη που ονομάζεται Fazil's στη Νέα Υόρκη. Ο Brian ζήτησε από τον Omar να συμμετέχει στο soundtrack του ντοκιμαντέρ της Suzanne Bauman για την έκθεση «Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπής», μια συμπαραγωγή της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσινγκτον, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Μουσείου Παλάτι Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης. Από τότε μαζί του, ηχογράφησε 6 δίσκους και οι συναυλίες - συνεργασίες τους τον έκαναν γνωστό σε όλο το κόσμο.

Ορχηστρικά στα οποία έχουν συνεργαστεί έχουν γίνει διάσημα όπως το υπέροχο Kolaymi. Μετά από αυτή την συνεργασία ο Μπρίαν Κιν έγινε δισκογραφικός παραγωγός με περισσότερα από εκατό άλμπουμ και πολλά βραβεία (είχε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε 4 βραβεία Emmyγια soundtracks), ενώ ο Omar Faruk Tekbilek έχει γίνει διεθνής καλλιτέχνης, ένας από τους πιο γνωστούς Τούρκους μουσικούς σε όλο τον κόσμο με εμφανίσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Με τα χρόνια, ο Ομάρ και ο Μπρίαν συνέχισαν να συνεργάζονται αλλά είχαν πολλά χρόνια να εμφανιστούν μαζί σε μια συναυλία. Ήρθε η ώρα και μάλιστα μαζί τους θα έχουν και μια σπουδαία φωνή του Ισραήλ, την Γιασμίν Λεβί που πάντα συγκλονίζει το κοινό με την ιδιαίτερη φωνή της.. 


Η Λέβι είναι διάσημη Ισραηλινή ερμηνεύτρια η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Τα τραγούδια της, τα ερμηνεύει στα Ισπανοεβραϊκά. Έγινε γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας. Έχει ταξιδέψει τραγουδώντας στην Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράζοντας ακούσματα από Ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική), από φλαμένγκο, αλλά και από δικά της κομμάτια. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη, το Γιάννη Κότσιρα, το Γιώργο Νταλάρα αλλά και το Γιάννη Χαρούλη και υποδύθηκε την διάσημη ελληνίδα ρεμπέτισσα Ρόζα Εσκενάζι σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. 

Όπως έχει πει ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ: ««Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα, ο συνδετικός κρίκος των λαών. Δεν εκπροσωπώ καμιά εθνικότητα όταν παίζω. Θεωρώ ότι η δύναμη της μουσικής ενώνει τους ανθρώπους. Στο άκουσμά της οι έριδες και οι διαφορές εξαφανίζονται και αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο μιλώντας με την ψυχή. Όταν επικοινωνούμε σʼ αυτό το επίπεδο, είναι εύκολο να δημιουργηθεί αρμονία και ειρήνη». 


Μια σπουδαία σύμπραξη έρχεται στο Christmas Theater. Μια συναυλία γεμάτη αγάπη για την μουσική. Όπως λέει και μεγάλος φιλόσοφος του Λιβάνου Χαλίλ Γκιμπράν:«Η αλήθεια της μουσικής βρίσκεται στη δόνηση εκείνη που παραμένει στο αυτί, όταν ο τραγουδιστής έχει τελειώσει το τραγούδι και ο οργανοπαίχτης δεν αγγίζει πια τις χορδές..»


Πληροφορίες:

OMAR FARUK TEKBILEK & BRIAN KAYNE

SPECIAL GUEST: YASMIN LEVY

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 20.30

Christmas Theater

Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)

VIP ζώνη: 58 ευρώ

A ζώνη: 48 ευρώ

Β ζώνη: 38 ευρώ

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

Γ ζώνη: 28 ευρώ

Δ ζώνη: 20 ευρώ

Ε ζώνη: κανονικό 14 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 7 ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 7 ευρώ, συνοδός 14 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700 

Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700 

Προπώληση εισιτηρίων: 2117701700, www.christmastheater.gr & www.viva.gr


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος