Agenda Music

RAY GELATO & THE ENFORCERS

Boem Team

KEEP ON SWINGING WITH … “THE GODFATHER OF SWING”!!! 

Από Παρασκευή 11 έως Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο Half Note Jazz Club

Ο «Νονός του Swing» Ray Gelato έρχεται για πρώτη φορά στο Half Note με τους Enforcers και φέρνει στη σκηνή την χρυσή περίοδο του ΄50, με υπέροχες μουσικές σε ρυθμούς swing  και φυσικά καλή διάθεση. 

Ο Ray Gelato γεννήθηκε στο Λονδίνο και είχε τα πρώτα του μουσικά ακούσματα από δίσκους με swing και rock n’ roll του ΄50 αλλά και δίσκους του Sinatra και του Sammy Davis. Στην εφηβεία του ανακάλυψε τον Louis Jordan και τον Louis Prima αλλά και πολλούς άλλους θρυλικούς τραγουδοποιούς οι οποίοι τον επηρέασαν στην μετέπειτα πορεία του. 

Από νωρίς δημιούργησε το πρώτο του επαγγελματικό συγκρότημα, The Dynamite Band, ενώ λίγο μετά με τον μπασίστα Patrice Serapiglia (aka  Maurice Chevalier) δημιούργησε τους The Chevalier Brothers. Με τη βοήθεια του μακρόχρονου φίλου του μπασίστα  Anders Janes,  που έγινε γνωστός ως Clark Kent, οι Chevalier Brothers πρωτοστάτησαν στην αναβίωση του swing  της δεκαετίας του '40 και του '50. 

Πρωταγωνιστές αυτής της αναβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιόδευσαν στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, παρουσιάστηκαν σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ και πολλά singles, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστούν με θρυλικούς ερμηνευτές όπως ο  Slim Gaillard. Μάλιστα ο Ray εμφανίστηκε να παίζει και να τραγουδάει στην βρετανική ταινία, Scandal. 

Το 1988 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά στην πορεία του Ray αφού με τον Clark Kent σχηματίζουν τους Ray Gelato & The Giants of Jive.  Ο εκτενής κατάλογος των συναυλιών τους περιλαμβάνει το Carnegie Hall, το Nice Jazz Festival, το Lugano Jazz Festival και πολλές περιοδείες σε  Αγγλία και Ευρώπη. 

Μερικά χρόνια  αργότερα, ο Ray ερμηνεύει το soundtrack για το No Bananas του BBC και αλλάζει το όνομα της μπάντας σε Ray Gelato Giants, με το οποίο συνεχίζει να παίζει σήμερα.  Η εκτόξευση του σχήματος του Ray τον φέρνει να είναι headliner σε πολύ μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης και της άλλης πλευράς του Ατλαντικού (New York, Philadelphia, Tampa, Chicago, Washington DC και Los Angeles). 

Το 2000, ο Ray εμφανίζεται  στην ταινία του Jude Law “Enigma”,  παίζοντας σαξόφωνο ενώ με την μπάντα του ανοίγει συναυλία του Robbie Williams στο Royal Albert Hall, παίζει για τους Queen, στο πάρτι γενεθλίων του Bryan Adams αλλά και στον γάμo του Paul McCartney. 

Ρυθμός, χιούμορ και καλή διάθεση χαρακτηρίζουν την υπέροχη μπάντα των Enforcers με την οποία περιοδεύει τα τελευταία χρόνια.  Οι ήχοι του Louis Prima, του Dean Martin και του Sinatra συναντούν το Swing, το R&B και ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα. 

Ο Ray Gelato με τους Enforcers έρχονται  στο Half Note με αποσκευές γεμάτες από την ενέργεια και το πανδαιμόνιο που δημιουργεί η μπάντα αυτή,  όπως και κάθε μπάντα του Gelato. Γιατί…  «It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing"! 

RAY GELATO – Vocals / Saxophone 

GUNTER KURMAYR – Piano 

IVAN KOVACEVIC  - Contrabass 

MARTI ELIAS VINALS – Drums 

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη), 

*** την Δευτέρα 14/1 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για

κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος