Point Of View

Rocket Queen

Γιάννης Βλαχαντώνης

Η "Rocket Queen" είναι μια γυναίκα ονόματι Barbi Von Greif, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες του album Appetite For Destruction, όπου υπάρχουν ευχαριστίες στην "Barbi (Rocket Queen) Von Greif."

Γυρόφερνε με τους Guns ‘N Roses στα πρώτα χρόνια τους μαζί με την συγκάτοικό της, Pamela Manning. Σύμφωνα με την Manning, εκείνη και η Von Greif είχαν μια μπάντα για σύντομο διάστημα (η Barbi τραγουδούσε, η Pamela έπαιζε drums) και η Von Greif ήθελε να ονομαστούν Rocket Queen. Ήταν 18 ετών τότε, αλλά φλεγόμενη· ο Slash την αποκαλούσε "βασίλισσα της underground σκηνής". Λίγα είναι γνωστά για εκείνη, αλλά δεν είναι αυτή το κορίτσι που βογκά στο τραγούδι.

Υπάρχει ένας θρύλος σχετικός με αυτό το τραγούδι, που συμβαίνει να είναι αληθινός. Προφανώς, ο ντράμερ των Guns N’ Roses, Stephen Adler, δεν ήταν σοβαρός εκείνη την περίοδο, κάνοντας την εξαγριωμένη κοπέλα του, να προσφύγει σε μια κλασική εκδικητική απιστία: να πηδηχτεί με τον τραγουδιστή.

Το όνομά της είναι Adriana Smith και έκανε την πράξη "για την μπάντα" μια νύχτα που ο Adler την έκανε έξαλλη. "Για αυτό το τραγούδι υπήρχε επίσης κάτι που προσπάθησα να δουλέψω με διάφορους ανθρώπους: μια ηχογραφημένη σεξουαλική πράξη", εξήγησε ο Axl Rose. "Ήταν κάτι αυθόρμητο, αλλά και προσχεδιασμένο· κάτι που ήθελα να βάλω στην ηχογράφηση. Ήταν ένα σεξουαλικό τραγούδι και ήταν μια άγρια νύχτα στο studio".

Η Smith πήγε στο studio θέλοντας να κάνει τον Adler να ζηλέψει, οπότε και ήταν η στιγμή που ο Axl έριξε την ιδέα να ηχογραφηθεί η πράξη, ξέρετε τώρα, για την τέχνη. Ο ξενυχτισμένος ηχολήπτης Victor Deyglio καλωδίωσε το πάτωμα σε έναν θάλαμο για φωνητικά, χαμήλωσε τα φώτα και πάτησε το κόκκινο κουμπί όταν ο Rose και η Smith “εργάζονταν”. Στο album, ο Deyglio αναφέρεται ως "Victor 'The F--kin' Engineer' Deyglio" λόγω της συνεισφοράς του.

Όπως σημειώνει το βιβλίο “Watch You Bleed: The Saga of Guns N’ Roses”, η σεξουαλική σημειολογία ολοκληρώθηκε στο τραγούδι “Rocket Queen” από το δίσκο “Appetite For Destruction”. Στο 2’35” του τραγουδιού, η κυρία Smith ακούγεται δυνατά και καθαρά.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος