Agenda Music

ROCKWAVE FESTIVAL 2017 : JULY 01

Boem Team

Το Rockwave Festival είναι μουσική, χορός, headbanging, air-guitar, ενισχυτές, μικρόφωνα, ιδρώτας, γέλια, φιλιά, αγόρια, κορίτσια, χρώματα, ποτά, γρασίδι, μα πάνω από όλα οι στιγμές και οι αναμνήσεις των fans! Περιμένουμε λοιπόν να μοιραστούμε πολλές νέες στιγμές που θα γίνουν αναμνήσεις. 

Placebo

H σχέση των Placebo με το ελληνικό κοινό μοιάζει ερωτική. Από αυτές που το πέρασμα του χρόνου κάνει πιο έντονες τις αναμνήσεις και πιο παθιασμένες τις συναντήσεις! Έτσι λοιπόν και φέτος στο ΤerraVibe Park, στο πλαίσιο της 22ης εκδοχής του Rockwave Festival θα συναντηθούν ξανά, αφού η Ελλάδα θα είναι ένας από τους σταθμούς της μεγάλης τους περιοδείας που γιορτάζουν τα 20 τους χρόνια ως γκρουπ επί σκηνής.

Ξεκινώντας το μακρινό 1994 οι Brian Molko (φωνή και κιθάρα) και Stefan Olsdal (μπάσο) ίδρυσαν τη μπάντα που έμελλε να αφήσει το στίγμα της στη ροκ μουσική σκηνή. Με μια σειρά εξαιρετικών κυκλοφοριών από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο μέχρι το “Loud Like Love” των 2014 και συνολικές πωλήσεις άνω των 12 εκατομμυρίων albums οι Placebo δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Με ορμητήριο τους το Ηνωμένο Βασίλειο δεν άργησαν να κατακτήσουν κοινό και κριτικούς οι οποίοι υποκλίθηκαν στο ταλέντο τους. Πολύ γρήγορα έγιναν δημοφιλείς και έπαιξαν σε σπουδαία venues του εξωτερικού.

Με όπλο την ιδιαίτερη φωνή του Molko και τις υπέροχες σκοτεινές συνθέσεις τους το συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία, ενώ τραγούδια όπως τα “Every You, Εvery Me”, “Come Home”, “The Bitter End”, “Twenty Years”, “Meds” αγαπήθηκαν όσο λίγα από ξένους και Έλληνες μουσικόφιλους .

Με ένα επετειακό show επ’αφορμή των 20 χρόνων του συγκροτήματος η 1η Ιουλίου 2017, φαντάζει σαν ιδανική ημερομηνία για τους fans ενός από τα πιο σπουδαία groups της εποχής μας! Be there with us!

Sivert Hoyem

Aδιαμφισβήτητα οι δύο sold out εμφανίσεις του Sivert Hoyem στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού συγκαταλέγονται στα πολιτιστικά events και της συναυλίες της χρονιάς που έφυγε πριν λίγες μέρες. Επιστρέφει λοιπόν στην Ελλάδα και το Rockwave Festival το Σάββατο 1η Ιουλίου για να δώσει ένα show αντάξιο της δυναμικής του.

Αναμφίβολα ο πιο αγαπημένος Νορβηγός καλλιτέχνης στη χώρα μας. Η σχέση του ελληνικού κοινού με τον Sivert Høyem ξεκίνησε πριν 16 χρόνια, με την πρώτη εμφάνιση των Madrugada στο ιστορικό "Ρόδον". Η σχέση αυτή ανανεώνεται και μεγαλώνει, το ίδιο συμβαίνει και με το κοινό αυτού του σπουδαίου τραγουδιστή-τραγουδοποιού. O Ηoyem μας συγκινεί ακόμη περισσότερο σήμερα, με την ευθύτητά του, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνεια της αντίληψής του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του και τη δυναμική σκηνική του παρουσία.

Από τα χρόνια των Madrugada μέχρι το Lioness και την ραδιοφωνική υστερία του “Sleepwalking Man” και τόσων άλλων υπέροχων τραγουδιών ο Sivert Hoyem είναι ίσως ο αγαπημένος τραγουδιστής των Ελλήνων. Μια σχέση αμφίδρομη με το κοινό, που όσο τα χρόνια περνούν γίνεται πιο βαθιά και πιο δυνατή.

Cigarettes After Sex

Όταν ο Greg Gonzalez ηχογραφούσε το “I” ως το πρώτο EP της μπάντας του στο Τέξας το 2012, δε φανταζόταν την απρόσμενη επιτυχία των Cigarettes after Sex, στην οποία ο ίδιος αρέσκεται να αναφέρεται ως «μυστήριο» ή «ατύχημα». Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες που δίνουν οι video streaming πλατφόρμες, η γρήγορη αναγνωρισιμότητα του συγκροτήματος οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτές. Έτσι, όταν οι Cigarettes after Sex κυκλοφόρησαν το 2015 το single “Affection”, μια σημαντική κοινότητα από θαυμαστές είχε ήδη δημιουργηθεί, έτοιμη για τη νέα τους δουλειά και ανυπόμονη για live εμφανίσεις.

Ακολούθησαν την ίδια χρονιά τα singles “Keep on Loving You” και “K.”, με το συγκρότημα να αποκτά όλο και περισσότερη διαδικτυακή φήμη και την πρώτη τους περιοδεία να θεωρείται πλέον ένα αναγκαίο επόμενο βήμα. Ξεκινώντας από μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και καταλήγοντας σε Αμερική, οι Cigarettes after Sex ταξίδεψαν τους fans τους με το ρομαντικό, σκοτεινό ambient pop ήχο τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις ως μια σπουδαία ανερχόμενη μπάντα.

Το πρώτο τους full album αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη φετινή χρονιά και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους δει επι σκηνής στο TerraVibe Park, το Σάββατο 1η Ιουλίου στο Rockwave Festival. 

Fat White Family

Οι Fat White Family σχηματίστηκαν το 2011 στο Πέκαμ του Νότιου Λονδίνου. Eκεί, ηχογράφησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Champagne Holocaust” το οποίο κυκλοφόρησε το 2013, απέσπασε θετικές κριτικές και κίνησε το ενδιαφέρον πολλών δισκογραφικών εταιριών, που έσπευσαν να τους προσφέρουν συμφωνίες για συμβόλαια. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι επέλεξαν να ιδρύσουν μαζί με το μάνατζερ τους τη δική τους δισκογραφική.

Για τον παραπάνω, αλλά και για πολλούς άλλου λόγους, αποτελούν μια από τις πιο συζητημένες νεοσύστατες μπάντες της Αγγλίας. Τα live τους είναι διασκεδαστικά, δυνατά και γεμάτα ενέργεια και σύμφωνα με πολλούς κριτικούς, αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία που λείπουν από τις σύγχρονες μπάντες και ταυτόχρονα που αναδεικνύουν τους Fat White Family. 

Το δεύτερο άλμπουμ τους “Songs for our Mothers” κυκλοφόρησε το 2016 και έκανε ολόκληρη τη γενέτειρά τους να ασχολείται με τους προκλητικούς στίχους τους. Τολμηροί, εκρηκτικοί και πάνω από όλα με αγάπη προς αυτό που κάνουν, οι Fat White Family έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας να μας μεταδόσουν λίγη από την ιδιαίτερη ενέργειά τους. 

Tango With Lions

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μπάντες της ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής θα εμφανιστούν στο Rockwave Festival το Σάββατο 1η Ιουλίου! Ladies and Gentlemen: "Tango with Lions"

She Tames Chaos

«Η πιο συναρπαστική φωνή της Ελληνικής Ανεξάρτητης σκηνής και ένα από τα πιο δυνατά φωνητικά «χαρτιά» παγκοσμίως, επέστρεψε με το πολυαναμενόμενο βινυλιακό ντεμπούτο του νέου της συγκροτήματος, των She Tames Chaos, με τίτλο "Oh, fair father, where art thou"».

Η Εύη Χασαπίδου Watson ήταν και είναι η Φωνή. Πάνω από 20 χρόνια κρατάει δικαιωματικά τον τίτλο της Βασίλισσας της Ανεξάρτητης Σκηνής ως frontwoman δύο εικονικών συγκροτημάτων, των No Man’s Land και των Echo Tattoo.

Η γυναίκα που εκτόξευσε το ταβάνι στη στρατόσφαιρα, επιστρέφει ζωντανά στο με νέες και παλαιότερές της συνθέσεις που ερμηνεύει συγκλονιστικά μέσα στη σκοτεινή, γεμάτη ένταση ατμόσφαιρα του Χάους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Σπύρου Χυτήρη (SONIK, ERA) στον οποίο και ανήκει η πρώτη παράγραφος, το "Χάος" παίζει Indie Pop-Blues, αν και ο ήχος τους είναι πολύ πιο σκληρός, ιδιαίτερα στις ζωντανές τους εμφανίσεις: Vintage Overtones, Progressive Undertones, Smudged Soul, Fundamental Heavy, Disturbed Psychedelia, Dream Rock, Modulated Folk, Inteligenzia's Pop.

Οι ευρηματικές κιθάρες του Alfonso Μιγδάνη (Blueberry Jam, Seven Sum κ.α.) στις οποίες το funk συναντάει τους Durutti Column, το Big Muff στις βαριές κιθάρες και τα χαοτικά Spaced-Out solos του Robert Sin, οι Rock Steady/Groovy μπασογραμμές του Γιώργου Κασαπίδη, τα θορυβώδη κιθαριστικά Feedbacks της Εύης και τα Melotron του Theo, και φυσικά η ερμηνεία της μεγάλης Ιέρειας του Underground, στέλνουν τα κομμάτια στο διάστημα.

The Last International Playboys

Οι Last International Playboys έχουν υιοθετήσει ένα μελαγχολικό, alternative, urban ύφος, που ταιριάζει σε μια μητρόπολη, όπως η Αθήνα. Πηγή της έμπνευσής τους είναι ο έρωτας, ο χρόνος, η εσωστρέφεια και η μοναχικότητα. Ρίχνοντας κλεφτές νοσταλγικές ματιές στον ήχο και τις εικόνες του παρελθόντος, που αγαπούν, αφήνουν τις ανησυχίες τους να τούς οδηγήσουν στους δρόμους του σήμερα. To 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Ε.Ρ. με τίτλο "Foreplay", που περιλαμβάνει τέσσερα tracks. Tα "dancing on my grave", που υπήρξε και το πρώτο τους video clip, "the miracle", "I walk alone" και "I will". Αυτό το διάστημα βρίσκονται στο studio ετοιμάζοντας το πρώτο τους full album.

Amnesia Pills

Οι Amnesia Pills επιστρέφουν με νέο single!

Μετά το επιτυχημένο τους ντεμπούτο με το “Dance me”, οι Amnesia Pills κυκλοφορούν το 2ο τους single με τίτλο (προτρέποντάς μας…) “Don’t be sad today”…

Με τις γνωστές pop, μελωδικές τους φόρμες, δημιουργούν μια feelgood διάθεση με σαφώς πιο εξωστρεφή tunes και μας υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι έφτασε. 

Καθίστε αναπαυτικά, πατήστε το play και αφεθείτε στους αισιόδοξους ρυθμούς του κομματιού. “Don’t be sad today, don’t be sad, tomorrow things won’t be the same, we can win this game…”

1η Ιουλίου ραντεβού μαζί τους στο Rockwave Festival

The star is still shining!

Rockwave Festival grows up with you

Thank you for being a part of it!

Στην πρώτη φάση της προπώλησης (μέχρι 15.01.2017) τα εισιτήρια θα κοστίζουν ανά ημέρα 33€

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 39€

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 42€

Στην πρώτη φάση της προπώλησης (μέχρι 15.01.2017) τα εισιτήρια διημέρου θα κοστίζουν 55€

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 65€

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 70€

Τα εισιτήρια διακεκριμένης ζώνης, μπροστά στη σκηνή (Golden Standing Tickets) ανά ημέρα θα κοστίζουν 50€

Τα V.I.P. εισιτήρια ανά ημέρα θα κοστίζουν 50€

(Με την αγορά τριών V.I.P./ Golden Standing εισιτηρίων, θα δίνεται και ένα V.I.P. Parking Pass)

Τα Golden Standing/ VIP εισιτήρια διημέρου θα κοστίζουν 85€

Ταμείο: Η τιμή εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 45€

Η τιμή εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 75€

Η προπώληση ξεκινάει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Αθήνα

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366

Θεσσαλονίκη

Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο : www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος