Agenda Music

Scarlet Dreams

Boem Team

Με το καινούργιο της τραγούδι της με τίτλο SCARLET DREAMS θέλει να μας ταξιδέψει η Ελληνίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός γνωστή στο εξωτερικό ως Μargarita Tsoukarelas (Μαργαρίτα Τσουκαρέλα) σε μέρη πρωτόγνωρα και ονειρικά. Το SCARLET DREAMS είναι το ομότιτλο τραγούδι του καινούργιου αγγλόφωνου άλμπουμ της Μαργαρίτα,  το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει. Το άλμπουμ έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι να παρουσιάσει την λύτρωση της ψυχής με έναν σύγχρονο σουρεαλιστικό αλλά και βαθιά συναισθηματικό τρόπο, ενώ μας ταξιδεύει στο χρόνο. 

Το κάθε της τραγούδι (Rose Of Eden, World of U, Da Da-Stars, Isolation, Promises, Forbidden Love, Scarlet Dreams) συντίθεται από ποικίλα μουσικά στοιχεία (pop, electro, jazz, swing, funk, film music), έχοντας όμως πάντα μια μαγική – retro νότα, η οποία τους προσδίδει έναν κινηματογραφικό χαρακτήρα.

Πάρτε μια γεύση από το καινούργιο βίντεο κλιπ του «SCARLET DREAMS»  :


Tραγούδι : Margarita Tsoukarelas 

Μουσική/Στίχοι : Margarita Tsoukarelas (copyright all rights reserved)

Ενορχήστρωση/Μουσική Παραγωγή : Alexander Krause

Visuals/Graphic design/Video Loops/Art: Stefania Buzatu

Σκηνοθεσία: Δημητρα Τσουκαρελα 

Κάμερα / Μοντάζ: Johnny Brami Video Production

SOCIAL MEDIA: 

Site

Facebook

Instagram

Youtube

Music Apple

Spotify

Vocal Studio

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η ιστορία της Λαρισαίας σολίστ λυρικής σκηνής (soprano), musical performer και vocal coach Μαργαρίτας Τσουκαρέλα (Margarita Tsoukarelas) ξεκινάει από την Πολωνία, όπου γεννήθηκε από μητέρα τη Δήμητρα Στραγαλινού-Τσουκαρέλα, γνωστή σκηνοθέτη και παιδαγωγό θεάτρου και πατέρα τραγουδιστή και μεγάλο λάτρη της μουσικής. Μεγάλωσε στη Λάρισα και ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι και το θέατρο από μικρή. Στα 18 της αποφάσισε να επιστρέψει στην Πολωνία για να σπουδάσει αυτό που αγαπούσε πάντα, το τραγούδι και το θέατρο, στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Karol Lipinski του Wroclaw «Akademia Muzyczna Karola Lipinskiego we Wrocławiu» (Bachelor & Master: Opera performance & Vocal Pedagogy), στην Πολωνία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Λειψίας «Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy Leipzig» στη Γερμανία. Η μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύει κινούνται μεταξύ διαφόρων ειδών, όπως κλασσικό, retro, swing, klezmer, jazz, chanson, pop, musical, τραγούδια του ’20 έως του ΄60. Όντας ανήσυχη, δε διστάζει να πειραματίζεται σε μουσικές μελωδίες λαών ολόκληρου, αυτοσχεδιασμούς και ερμηνείες σε πολλές διαφορετικές ξένες γλώσσες. Στην Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού, όπου έχει διακριθεί και έχει λάβει πρώτα βραβεία. Έχει συνεργαστεί και συμμετείχε σε διαφόρων ειδών παραστάσεις και μουσικο-θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ολλανδία. Επίσης, έχει υποδυθεί πολλούς ρόλους όπερας, όπως την Papagena στην όπερα «Der Zauberflöte», την Δέσποινα στο «Cosi Fan Tutte», την Γκρέτελ στο «Hänsel und Gretel», την Αταλάντα στον «Ξέρξη» καθώς και ρόλους μιούζικαλ όπως την Μαρία στο «West Side Story», την Sally Bowles στο «Cabaret», την Άριελ «Ariel – η μικρή γοργώνα», την Dorothy στο «Μάγο του Οζ», την Christine στο «Φάντασμα της Όπερας» και πολλούς άλλους με το «Broadway’s Best Musical Gala Show» του Μusical Company Leipzig στο König Albert Theater Bad Elster (2013-2019). Το 2012-2015 υπήρξε μέλος του συνόλου του Theater der Jungen Welt Leipzig (Θέατρο Λειψίας) και του Kammeroper Dresden. Μία από της σημαντικότερες ερμηνείες της είναι αυτή του ρόλου της αμερικανο-εβραίας ηθοποιού-τραγουδίστριας Stella Goldstein στην εβραϊκή θεατρική παραγωγή «Das glickliche Haus» του Theater der Jungen Welt Leipzig (Θέατρο Λειψίας) σε συνεργασία με την εβραϊκή κοινότητα (Γερμανία) καθώς και ο ρόλος της Margaret Peggy Kelly (αδερφή της Grace Kelly) στο μιούζικαλ «Grace» μια παραγωγή του Gallisas Verlag & Mediaagentur του Βερολίνου. 


Aυτή την περίοδο, βρίσκεται μεταξύ Γερμανίας, Πολωνίας και Ελλάδας και πέρα από τα μιούζικαλ στα οποία συμμετέχει, έχει δημιουργήσει δύο δικά της επιτυχημένα συναυλιακά show – προγράμματα, το «Lady Margarita Swings» και το «Lady Margarita-Bei mir bist du scheen!», τα οποία έχει παρουσιάσει σε σημαντικές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και events της Γερμανίας, Πολωνίας όπως «Judische Woche in Leipzig 2017», «Nacht der Museen Dresden», «Altes Rathaus Leipzig», «Maccabi Jewish Sports Games Berlin 2015», «Krystallpalast Variete Leipzig», «Jüdisches Museum Rendsburg», «Jüdische Gemeinde Aachen», «Polnisches Institut Berlin» , «Horns Erben Leipzig», Budde-Haus Leipzig, TVP Polonia – κρατική τηλεόραση της Πολωνίας («Halo Polonia»), ΕΡΤ ("Η Φωνή της Ελλάδας"), TVP "Panorama TVP2", „YTP Radio“ New York, «Zentralrat der Juden Deutschland» κα. Mεγάλη επιτυχία είχε επίσης η νέα μουσικο-θεατρική παράσταση της «Destination Moon» την οποία παρουσίασε το 2019 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Το 2020 πρωταγωνίστησε στη μουσικο-θεατρική παράσταση "Isolation - Απομόνωση" σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας, για την οποία έγραψε και το ομότιτλο τραγούδι "Isolation". Είναι η δημιουργός των τραγουδιών, «Γυάλινη σφαίρα», «Rose Of Eden», «Isolation», «Coronofili», «Scarlet Dreams», «World of U» τα οποία έχει ερμηνεύσει η ίδια, καθώς και η συνθέτης – στιχουργός τριών τραγουδιών της πολυβραβευμένης πολωνικής ταινίας «Hustawka» («Η κούνια») το 2009. Πρόσφατα επιλέχθηκε ως καλλιτέχνης - δημιουργός από το Γερμανικό κράτος λαμβάνoντας την Καλλιτεχνική Υποτροφία "Kultur Digital - So geht sächsisch" για το 2020. Από το 2018 αποτελεί μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιού νέων „Kluczborskie Trele“ του Kluczbork της Πολωνίας.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος