Agenda Music

Σοφία Νοητή Quintet

Boem Team

Η αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια Σοφία Νοητή, παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note για μια και μοναδική βραδιά μαζί με τους Γιάννη Παπαδόπουλο, Λευτέρη Ανδριώτη, Γιώργο Κωστόπουλο και Θάνο Χατζηαναγνώστου, ένα πρότζεκτ το οποίο ενώνει διαχρονικές μουσικές που την καθόρισαν και που συνδέουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ο τίτλος του άλμπουμ της «Άγιος Χρόνος», όπως και του ανέκδοτου άλμπουμ «Mystic Blues», η Σοφία Νοητή έχει συνδεθεί με τον συγκερασμό της Τζαζ με την Ελληνική μουσική σε παραγωγή και ενορχήστρωση του Γιώργου Κοντραφούρη, μια συνεργασία που καθόρισε αυτήν την αυθόρμητη προσέγγιση προς την Ελληνική μουσική. Σημαντικά στοιχεία για αυτήν την εργασία συνέβαλλαν τα προσωπικά τους μουσικά βιώματα αφού και οι δύο μουσικοί γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (η Σοφία Νοητή κατάγεται από την Σαλαμίνα) έχοντας ακούσματα της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής. Με κεντρικό άξονα την ανοιχτότητα της Τζαζ και το ιδίωμα του ρεμπέτικο, που ξεκίνησε από τον Πειραιά με τους πρόσφυγες της Σμύρνης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και άνθησε αργότερα τις επόμενες δεκαετίες από σημαντικούς λαϊκούς συνθέτες και στιχουργούς, το άλμπουμ «Άγιος Χρόνος» ηχογραφήθηκε 20 χρόνια πριν και παραμένει διαχρονικό.

Η Σοφία Νοητή έχει παίξει με σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, όπως οι: Μάρκος Αλεξίου, ο οποίος θεωρείται θεμελιωτής της ελληνικής Τζαζ μουσικής και εκπαίδευσης, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Φιλιππίδης,  Δήμος Δημητριάδης, Κώστας Κωνσταντίνου αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς. Θεωρείται ως η δασκάλα που διέδωσε το Τζαζ τραγούδι στην Ελλάδα.

H Σοφία Νοητή όσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της εκτός από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της ξεχωρίζει για την ευελιξία της σε διάφορα είδη μουσικής, τις σημαντικές ερμηνείες, το συναισθηματικό βάθος και την ιδιαίτερη ενέργειά της.

Σοφία Νοητή: φωνή

Λευτέρης Ανδριώτης: πολίτικη λύρα

Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο

Γιώργος Κωστόπουλος: μπάσο

Θάνος Χατζηαναγνώστου: ντράμς

Facebook event

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ) , 15 ευρώ (τραπέζι)

Ώρα έναρξης: 21.30. 

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος