Point Of View

Σταύρος Σαλαμπασόπουλος - Come Prima

Γιάννης Αντωνόπουλος

Πάμε όπως παλιά... Ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στον ζεστό και ταιριαστό για την περίπτωσή του χώρο του Athenaeum Κελαριού μας φέρνει ξανά και με έναν δικό του τρόπο στην μνήμη παλαιότερες διεθνείς και Ελληνικές επιτυχίες.  Στο πρώτο μέρος τραγουδά Ιταλικά, Ισπανόφωνα και Αγγλικά θέματα που έχουμε αγαπήσει από μεγάλους καλλιτέχνες του παρελθόντος. Ο Γιώργος Τσοκανής στο πιάνο τον συνοδεύει ιδανικά κι οι δυο τους επί σκηνής καταφέρνουν να μας κάνουν να σιγοτραδουδάμε μαζί τους. 

Ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος εκτός της πολύ καλής φωνής και τεχνικής που ακόμη κι ένας αδαής καταλαβαίνει, διαθέτει και συναίσθημα και το μεταφέρει σε κάθε λέξη που τραγουδά. Αυτή η ερμηνευτική του δεινότητα τον κάνει να ξεχωρίζει από άλλους συναδέλφους του που ναι μεν έχουν την τεχνική αλλά από συναίσθημα πάσχουν...


Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουν με Ελληνικά τραγούδια, διαφόρων εποχών, συνθετών και ειδών που όλοι γνωρίζουμε αλλά και με κάποιες εκπλήξεις σύγχρονών δημιουργών (τις οποίες και δεν θα αναφέρω γιατί θα πάψουν να είναι εκπλήξεις). Όλος ο κόσμος και σε αυτό το μέρος δεν παύει να τραγουδά, κάποιες φορές και μόνος του με την παραίνεση και του τραγουδιστή, δημιουργώντας μια ακόμη ζεστότερη και παρεΐστικη  ατμόσφαιρα.

Συνολικά το "Come Prima" καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα και να φέρει τα τραγούδια του παρελθόντος στο σήμερα με έναν σύγχρονο αλλά και κλασικό συνάμα τρόπο. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε σίγουρα.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος