Point Of View

Support Earth - Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Συσπείρωσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Boem Team

Το #SupportEarth γεννήθηκε από την ανάγκη μελών του #SupportArtWorkers, επιστημόνων, ακτιβιστ(ρι)ών, πολιτών, περιβαλλοντικών ομάδων και κινημάτων να αντισταθούν συσπειρωμένα στη συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και καλεί σε μαζική κινητοποίηση στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι νεοψηφισθέντες νόμοι (περιβάλλοντος και τουρισμού) διευκολύνουν την αδειοδότηση μεγάλων επενδυτικών καταστροφικών έργων, υποβαθμίζουν και το καθεστώς προστασίας της φύσης και των περιοχών Natura2000, παραχωρούν βουνά, παραλίες, λίμνες, ποτάμια και δάση στις ορέξεις επενδυτών, στερώντας το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών στην αυτοδιάθεση και την αυτοδιαχείριση.

Υποθηκεύουν το δημόσιο πλούτο και τα κοινά και υπονομεύουν τη δημόσια υγεία. Οι νόμοι αυτοί δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά συνέχεια μιας συστηματικής πολιτικής, η οποία, με το πρόσχημα της ανάπτυξης, αναπαράγει τις ίδιες ακριβώς πρακτικές που οδήγησαν στην περιβαλλοντική, οικονομική και, τελευταία, στην υγειονομική κρίση.

Όσο οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς εμάς, εμείς θα αντιστεκόμαστε στο πεδίο με τις φωνές και τα σώματά μας.

Έτσι, μαζί με τη διεκδίκηση για απόσυρση των νόμων (#aposyre_to), φυτεύουμε την ιδέα της άμεσης και πρακτικής ακύρωσης της εφαρμογής τους στο πεδίο: #to_akyronoume.


Παράλληλα δρούμε θετικά: εισάγουμε την τέχνη, τα social media, χτυπάμε πόρτες, μιλάμε σε γείτονες και οικογένεια.

Συντασσόμαστε με τις πρωτοβουλίες για την προάσπιση του περιβάλλοντος ανά την Ελλάδα και πολλαπλασιάζουμε τη φωνή τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τον τοπικών κοινωνιών, από τις Σκουριές ως την Τήνο, κι από την Δυτική Μακεδονία ως το Ιόνιο και την Κρήτη.

Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, αλλά συσπειρωνόμαστε γύρω από τις κοινές μας αξίες.

Έχοντας ποικίλα υπόβαθρα, εργαλεία, στόχους, οπτικές, δημιουργούμε ένα μαζικό κίνημα και αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας. Λειτουργούμε ως χώρος ένωσης, ζύμωσης, αγώνα για περιβαλλοντική δικαιοσύνη, ίση πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας και δίκαιη μετάβαση των κοινωνιών που πλήττονται από την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Μέχρι τις 5 Ιούνη, στις 5 Ιούνη και μετά τις 5 Ιούνη.

Κοινοποιούμε και προωθούμε αυτό το κείμενο παντού.

Συντονιζόμαστε με τα τοπικά μας δίκτυα.

Για την Αθήνα, ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος στις 5 Ιούνη στις 18:00! 

#SupportEarth

#aposyre_to

#to_akyronoume


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος