Point Of View

Τα Ράσα Δεν Κάνουν Τον Παππά

Κωστής Γωγιός

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διακριτικοί και δεν τους αρέσει να τραβάνε την προσοχή. Άλλοι, πάλι, κάνουν ό, τι μπορούν για να στρέφουν τα βλέμματα του κόσμου πάνω τους με οποιονδήποτε τρόπο: Δυνατή μουσική, φωσφοριζέ ρούχα, μια πειραγμένη εξάτμιση, ηχεία που τρίζουν πιο πολύ κι από κρεβάτι ξενοδοχείου όταν προσπαθείς να κάνεις σεξ κλπ. Πολλές φορές έχω γυρίσει να κοιτάξω με περιέργεια κι ενόχληση κάποιον που μιλάει δυνατά στο κινητό του στον ηλεκτρικό και περιγράφει την εγχείρηση της θείας Τασούλας με λεπτομέρειες που θα έκαναν τους γιατρούς στο Grey’s Anatomy να βαρεθούν τη ζωή τους. Φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν κάνουν παρανομία, αυτή πρέπει να είναι μεγαλοπρεπής και αρκετά κραυγαλέα, σαν ρούχο του Φλωρινιώτη. 

Λογικά, ο 53χρονος που συνελλήφθη στην Κατερίνη για καλλιέργεια ναρκωτικών πρέπει να είναι ένας από αυτούς. Εντάξει, δύσκολες εποχές, αποφασίζεις να καλλιεργήσεις δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού σου. Με ποια λογική τα αφήνεις να φτάσουν τα 3,5 μέτρα ύψος; Μα γι’ αυτό λέγονται δενδρύλλια και δεν λέγονται δέντρα κάνναβης άνθρωπε μου. Δεν πίστευες ότι μάλλον θα τα δει κάποιο μάτι; Τα συγκεκριμένα τα έβλεπε και μάτι γιαγιάς γειτόνισσας με καταρράκτη στο ένα μάτι και μερική τύφλωση στο άλλο. Προφανώς κάποιος που τα είδε (από το διάστημα;) ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του 53χρονου και βρήκε τα 21 δέντρα που καλλιεργούσε.  Φαντάζομαι τον 53χρονο να κάθεται σκεπτικός στο κελί του στη φυλακή και να αναρωτιέται τι δεν πήγε καλά και τον έπιασαν. 

Μένουμε Ελλάδα και για την επόμενη είδηση αυτό το Δευτεριάτικο πρωινό, καθώς όταν θέλουμε εμείς οι Έλληνες ρε παιδί μου, οι ειδήσεις από την Ασία δεν είναι καν παράξενες μπροστά στα δικά μας. Πάντα αγαπούσα τις ταινίες του Ροζ Πάνθηρα με τον επιθεωρητή Κλουζώ να πέφτει από την μία γκάφα στην άλλη και τις μεταμφιέσεις του να είναι χειρότερες και από αποκριάτικη στολή γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών, χωρίς μουστάκι αλλά με εκνευριστικές ραδιοφωνικές διαφημίσεις. Επίσης, μου έκανε ανέκαθεν εντύπωση πως οι άνθρωποι μπορεί να μην καταλαβαίνουν την «μεταμφίεση» του Superman σε Κλαρκ Κεντ, όταν το μόνο που έκανε ήταν να προσθέτει γυαλιά. 

Η πραγματικότητα όμως ξεπερνάει τις ταινίες και φτάνουμε στο σημείο να διαβάζουμε ότι συνελήφθησαν στην Αμερική δημοσιογράφοι του Star και Alpha, επειδή παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Η είδηση αναφέρει ότι είχαν πλαστογραφήσει την υπογραφή ενός συνεργάτη του Παππά, μένοντας στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει και χρεώνοντας του και γεύμα, ενώ περιφέρονταν με περούκες προσπαθώντας, όχι να φέρουν το καρναβάλι, αλλά να βγάλουν φωτογραφίες. Τα ράσα δεν κάνουν τον Παππά όμως και γρήγορα έγιναν αντιληπτοί, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Η ιστορία, όσο τραβηγμένη από τα μαλλιά κι αν μοιάζει, θέλει τους 2 δημοσιογράφους να συλλαμβάνονται επί αμερικάνικου εδάφους για κατασκοπεία στον Έλληνα υπουργό και πλαστογραφία. Ο ένας εκ των δύο προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας ότι έκανε βόλτα φορώντας απλώς καπέλο και γυαλιά, το οποίο το κάνει ακόμα χειρότερο γιατί πάντα μου φαίνονταν γραφικοί οι άνθρωποι που δεν είναι ράπερ, αλλά φοράνε καπέλο εντός κτιρίου, λες και θα πάθουν ηλίαση. Έξω πάντως πάμε καλά από ό,τι φαίνεται κι υπάρχουν δουλίτσες για όποιον ψάχνει.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος