Agenda Music

The Sound of Color #8

Boem Team

Elektronik Meditation featuring: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος | Νίκος Σιδηροκαστρίτης | Γιάννης Κυριμκυρίδης | Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων | Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 | 21:30 | 5€

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στο session του Μαΐου συμπράττει μετά από μήνες απουσίας με την Deniz Αγγελάκη ως οπτικοακουστικό ντουέτο Elektronik Meditation, προσκαλώντας τους εξαιρετικούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα) και Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο).

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Θοδωρής Ρέλλος, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Φλώρος Φλωρίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Haig Yazdjian κ.α.. Με το project Elektronik Meditation, μαζί με την Ντενίζ Αγγελάκη, έχουν κυκλοφορήσει 3 album και εχουν κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία και Τουρκία.

Περισσότερες πληροφορίες

Εlektronik Meditation

Tο Elektronik Meditation είναι η σύμπραξη ήχου και εικόνας, βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, του Γ. Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη. 

Έχουν συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς (Arve Henriksen, Θοδωρής Ρέλλος, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Αντρέας Πολυζωγόπουλος, Χάρης Λαμπράκης…) στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Η τελευταία παρουσίαση του project Elektronik Meditation έγινε το Μάιο του 2015 στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. 

Για περισσότερες πληροφορίες

Aνδρέας Πολυζωγόπουλος

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος είναι ένας από τους σπουδαιότερος τρομπετίστες στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους Tore Brunborg, Markus Stockhausen, Michel Portal, Tony Lakatos, Gunter baby Sommer, Anne Paceo, Mode Plagal, Σαβίνα Γιαννάτου, Dulce Pontes, Serge Teyssot Gay (Noir Desires), Κώστα Θεοδώρου, Γιώργο Τρανταλίδη, Haig Yazdjan, David Lynch, Bαγγέλη Κατσούλη, Τακη Μπαρμπέρη, Θαναση Παπακωνσταντινου κ.α.

Νίκος Σιδηροκαστρίτης

Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης είναι από τους σπουδαιότερους jazz drummers στην Ελλάδα, μέλος του Χάρης Λαμπράκης quartet και του Haig Yazdjian group, και χαρακτηρίζεται από τη μοναδική προσέγγιση και το ιδιαίτερο παίξιμό του στα τύμπανα.

Γιάννης Κυριμκυρίδης

Ο Γιάννης Κυριμκυρίδης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1979. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των τεσσάρων και τελείωσε τις κλασσικές του σπουδές στην ηλικία των δεκάξι. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθήνων και έχει Master στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Rotterdam school of management. Ως πιανίστας, είναι μέλος μουσικών σχημάτων διεθνούς εμβέλειας όπως το Ara Dinkjian Quartet, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Haig Υazgian Quintet. Έχει επίσης συνεργαστεί με πλήθος Ελλήνων δημιουργών όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Ξυδάκης κ.α. Το 2014 ηχογράφησε με τον Σωκράτη Σινόπουλο για την γερμανική εταιρία ECM τον δίσκο Eight Winds που κυκλοφορεί διεθνώς (Sokratis Sinopoulos Quartet). Στα πλαίσια των συνεργασιών, έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, την Όπερα του Σίδνεϊ, το Palau de la Musica στη Βαρκελώνη, το Ηρώδειο Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής της Κοπεγχάγης κ.α. Παράλληλα με τις εμφανίσεις του ως πιανίστας ο Γιάννης Κυριμκυρίδης έχει συνθέσει ορχηστρικά έργα μερικά από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση σε films και διαφημίσεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α

Κυψέλη

213 00 40 496

69 45 34 84 45

info@polychorosket.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος