Point Of View

Θεοδοσία Τσάτσου @ Half Note - Review

Κωστής Γωγιός

Παρασκευή 8/10 και ένα κατάμεστο Half Note να υποδέχεται την Θεοδοσία Τσάτσου στο “blues in black” πρόγραμμα της. Βλέποντας για άλλη μια φορά τη Θεοδοσία επί σκηνής και κυρίως ακούγοντάς την, νιώθεις ότι βλέπεις μια ζωντανή μίξη rock και soul με κάτι από jazz και blues να κλείνει στεγανά την μίξη.   

Η παρουσία της Τσάτσου επί σκηνής σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Είτε στα πιο rock και δυναμικά κομμάτια είτε στα πιο blues οι κινήσεις της απεικονίζουν τη ψυχή της. Άλλωστε, δείχνει να το βιώνει και η ίδια τραγουδώντας. Πτώση στα τάρταρα και λίγο πριν την πρόσκρουση άλμα στον ουρανό με «τρέλα» μαινάδας που ακολουθεί τον Διόνυσο. Θα κρύψει τα μάτια της με τα χέρια, θα ζητήσει να χαμηλώσουν κι άλλο τα φώτα και λίγα λεπτά μετά θα χτυπιέται επί σκηνής με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη της. Αλλά ακόμα και να μην την έβλεπες, την άκουγες. Μια φωνή κρυστάλλινη, ροκ, που άλλοτε σε καθησυχάζει σαν ψίθυρος και άλλοτε σε χτυπάει σαν ηλεκτρικό ρεύμα και σε κάνει να κουνιέσαι.

Μαζί με τους μουσικούς της, τον Στέφανο Γεωργιτσόπουλο στην κιθάρα, τη Ναυσικά Κατσώρη στα πλήκτρα, τον Μιλτιάδη Κεχαγιά στο μπάσο, τον Στέλιο Παύλου στα ντραμς και τον Αλέξη Δήμα στο φλάουτο αλλά και τη φωνή, έκαναν τον κόσμο να περάσει καλά και να τραγουδήσει. Η Τσάτσου με τρομερή διάθεση και ενέργεια ξεσήκωνε τον κόσμο και τους μουσικούς της, τραγούδησε μαζί με τον Αλέξη Δήμα το «Μόνο για κείνη μη μου λες», ρόκαρε με Beatles και Led Zeppelin, μας μετέδωσε λίγη από τη ψυχή της και μας μετέφερε και πάλι στο καλοκαίρι (“Summertime”) της Janis Joplin σε ένα medley με το “Feeling Good” της Nina Simone. Όλα ήταν εκεί: «Φοβάμαι», «Στη Θάλασσα» , «Που να σαι τώρα», «Νιώθω ενοχές», «Για την Άννα» και πολλά άλλα. Το κοινό τραγουδούσε, χειροκροτούσε και όταν το συγκρότημα κατέβηκε από τη σκηνή, συνέχισε να ζητάει να ξαναβγούν. 

Κυριακή 10/11 στις 21:30 είναι η τελευταία βραδιά που θα παίξει η Θεοδοσία Τσάτσου και το συγκρότημά της στο Half Note. 

Info

photos by Kostis Gogios


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος