Agenda Theater

ΤΟ ΣΚΑΚΙ

Boem Team

Της Ομάδας ByeBye. Βασισμένο στο Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και στη Δίκη του Φραντς Κάφκα. ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 21:15 ΓΙΑ 8 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. 1η θέση στο 2ο Duet Yourself Festival  

Η ομάδα ByeBye που γοήτευσε την προηγούμενη χρονιά κοινό και κριτική επιτροπή και ομόφωνα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 2ο Duet Yourself Festival, επιστρέφει στην σκηνή του Άλφα.Ιδέα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με το ολοκληρωμένο έργο της.

Με ένα ταχύτατο και γοητευτικό role playing η ομάδα ByeBye χτίζει μια παράσταση που αποδεικνύει πως τη λογοτεχνία μπορούμε να τη συναντήσουμε και στην πραγματική ζωή. Και πως το τέλος αυτής μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εμείς θέλουμε.

Δύο παιδιά που μεγαλώνουν και χρόνο με το χρόνο συνεχίζουν να παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Πως καταφέρνουν άραγε να συνδέσουν την ιστορία του Γιόζεφ Κ., ενός ανώτερου υπαλλήλου τραπέζης που ένα ωραίο πρωί, χωρίς να έχει κάνει τίποτα κακό συνελήφθη, με αυτή του ονειροπόλου γέρου από τη Μάντσα που νόμιζε πως οι ανεμόμυλοι, ακούστε τώρα, ήταν γίγαντες;

Και όλοι αυτοί να ερμηνεύουν πάνω από 30 ρόλους σε μια καταιγιστική και σαγηνευτική ιστορία. Σε ένα θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε δύο σπουδαία κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στο Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και στη Δίκη του Φραντς Κάφκα. Ένα θεατρικό παιχνίδι που ζωντανεύει πρόσωπα και καταστάσεις για να πει μια ιστορία. Κι ένας μουσικός. Και όχι μόνο μουσικός. Μια σκακιέρα και δύο παίχτες. Δύο παίχτες και μια σκακιέρα.

Συντελεστές: 

Ερμηνεύουν: Γιάννης Βασιλώττος, Βερόνικα Μπακόλα, Δημήτρης Μπούρας

Σύλληψη ιδέας/διασκευή και δημιουργία κειμένου: Ομάδα ByeBye ( Γιάννης Βασιλώττος, Βερόνικα Μπακόλα, Δημήτρης Μπούρας)

Σκηνοθεσία, Μουσική: Γιάννης Βασιλώττος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ημέρης

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πρεμιέρα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 21:15

Κάθε Τετάρτη στις 21:15 (8 παραστάσεις)

Θέατρο Άλφα.Ιδέα, Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα

Τηλ.: (210) 5238742, 5221444

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 8€ (προπώληση), 10€ (ταμείο), 8€ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος