Agenda Music

Βύρων Τσουράπης - Να μπορώ

Boem Team

Ο Βύρων Τσουράπης είναι ένας τραγουδοποιός που μας συντροφεύει κάθε εβδομάδα μέσα από την εκπομπή “Μουσικό Κουτί” του Νίκου Πορτοκάλογλου. 

«Να μπορώ» δηλώνει μέσα από το νέο του τραγούδι και μας προσκαλεί να διεκδικήσουμε όσα μας κάνουν ευτυχισμένους.

Σε μία εποχή που ακόμα και τα αυτονόητα έχουν γίνει πολυτέλεια, το να μπορείς να συναντήσεις ένα αγαπημένο πρόσωπο αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Αυτήν ακριβώς την επιθυμία έρχεται να εκφράσει αισιόδοξα μέσα από το νέο του τραγούδι «Να μπορώ» ο Βύρων Τσουράπης. 

Πολυφωνίες, έντονος ρυθμός με τύμπανα και κρουστά, ακουστικές κιθάρες που φαντάζουν να βγήκαν από κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Ισπανίας ενώνονται βγάζοντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! 

“Δεν θέλω να μ' έχεις κακομαθημένο βεζίρη

μόνο ένα ζητώ να μου κάνεις, μωρό μου, χατίρι:

όταν θέλω να σε βλέπω, όταν θέλω να σε δω,

να μπορώ!”

“Το «Να μπορώ», ενώ γράφτηκε χρονικά πριν ξεκινήσει η περιπέτεια με την πανδημία και την απομόνωση λόγω της καραντίνας και του lock down, αποδεικνύεται σήμερα δυστυχώς πιο επίκαιρο από ποτέ. 

Η συνεύρεση μεταξύ αγαπημένων προσώπων έχει γίνει πολύ δύσκολη και ενώ κάποτε την αντιμετωπίζαμε ως κάτι το δεδομένο, πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει το πόσο πολύτιμη είναι και επιτέλους αναγνωρίσαμε την αξία της.” μας λέει ο τραγουδοποιός.

Το πολύ ιδιαίτερο video clip κινουμένων σχεδίων που συνοδεύει το τραγούδι είναι ένα μοντέρνο παραμύθι. Περιγράφει χιουμοριστικά τις περιπέτειες ενός νέου που προσπαθεί με κάθε μέσο να φτάσει κοντά στην αγαπημένη του. Παρόλο που οι αντιξοότητες είναι πολλές, στο τέλος καταφέρνει να πετύχει τον σκοπό του..!


Στίχοι-Μουσική: Βύρων Τσουράπης

Official Music Video Animation by Olia Kurilo

Εξώφυλλο single: Linofiori

Official Pages

Spotify

Facebook

Instagram

YouTube Channel

Twitter


ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βύρων Τσουράπης γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στις συμβολές των ποταμών Κηφισίας και Πανόρμου στα βάθη της πυκνής αθηναϊκής ζούγκλας.

Από πολύ μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την μουσική. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου μόλις στα 4 του χρόνια. Στην συνέχεια μπήκε στη ζωή του η κιθάρα, το μπάσο, το μαντολίνο, η φυσαρμόνικα και η λίστα των μουσικών οργάνων μεγαλώνει.

Προσπάθησε φιλότιμα να πάρει τον ίσιο δρόμο φοιτώντας για κάποια χρόνια στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά οι προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς καθώς η μουσική είχε κυριεύσει την καρδιά και το μυαλό του.

Έχει λάβει μέρος και έχει ιδρύσει συγκροτήματα με πλούσια συναυλιακή δράση ανά την Ελλάδα, ενώ παράλληλα γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους.

Από το 2016 συνεργάζεται μόνιμα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε επί σκηνής και δισκογραφικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς και με κορυφαίους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Κότσιρας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, οι Μπλε, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Βασίλης Καζούλης, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μιρέλα Πάχου και άλλοι. 

Τα πρώτα του προσωπικά δισκογραφικά βήματα έγιναν το 2018 με την κυκλοφορία δύο singles από την Heaven Music.

Ο χειμώνας του 2020-2021 τον βρίσκει να είναι μέλος της μπάντας της μουσικής εκπομπής του Νίκου Πορτοκάλογλου που προβάλλεται στην ΕΡΤ1 “Μουσικό Κουτί”. Εκεί, κάθε εβδομάδα συνεργάζεται με  Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Νατάσα Μποφίλιου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, οι Onirama, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι. 

Παράλληλα κυκλοφορεί το single «Να μπορώ» που είναι ο προπομπός του πρώτου προσωπικού του δίσκου σε στίχους και μουσική του ίδιου.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος