Βρέχει φωτιά στην γκλάβα του

Κωστής Γωγιός

Οι καλές πράξεις είναι αυτές που σε κάνουν να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια (εκτός να έχεις φάει πολύ ή βαριά, δεν κάνουν θαύματα) και βοηθούν στο να επανέλθει η ισορροπία στο κάρμα σου και η πίστη στην ανθρωπότητα. Πάντα νιώθεις καλύτερος άνθρωπος και πιστεύεις ότι μαζεύεις μερικά XP ακόμα για τον παράδεισο, όπως ο ηλικιωμένος που ανάβει κεράκι στην εκκλησία. Προσφέρεις τη θέση σου στο λεωφορείο σε κάποια ηλικιωμένη κυρία (η οποία παρεξηγείται που τη θεώρησες «γριά», δεν κάθεται και σε βρίζει κιόλας), προσφέρεσαι να βοηθήσεις με μια βαριά τσάντα ή ένα καροτσάκι (δέχεσαι βλέμματα καχυποψίας και μάταια προσπαθείς να εξηγήσεις ότι δεν είσαι ρακένδυτος κλέφτης, αλλά χίπστερ), σταματάς με χαμόγελο να σε ρωτήσουν κάτι στο δρόμο (και φεύγεις έχοντας υπογράψει για 287 συνεδρίες αποτρίχωσης, λιποαναρρόφησης και ίσως συμφώνησες και σε κάτι σεξουαλικό, αλλά δεν είσαι και πολύ σίγουρος). Οι καλές πράξεις δεν επιβραβεύονται πάντα. Σε πολλές περιπτώσεις θα βρεθεί κάποιος να γκρινιάξει και το καλό που έκανες και έριξες στο γιαλό, επιστρέφει στην επιφάνεια και πετάγεται έξω σαν χρυσόψαρο που αυτοκτονεί. Μαζεύεις λεφτά για την τάδε κοινωνική ομάδα; Θα εμφανιστεί κάποιος που δεν έδωσε ούτε ευρώ, να σε ψέξει γιατί δεν έδωσες για τους άλλους. 

Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσε κι ο Michael Orchard από το Albany της Νέας Υόρκης. Ο Michael διαπίστωσε ότι το σπίτι του γείτονα του φλεγόταν, οπότε αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Πήγε στην εξώπορτα και άρχισε να τη χτυπάει με δύναμη για να ειδοποιήσει αυτούς που ήταν μέσα. Όταν δεν έλαβε καμία απάντηση και κατάλαβε ότι οι γείτονες είναι μάλλον στη δουλειά, σκέφτηκε ότι κινδύνευε ο σκύλος της οικογένειας και αποφάσισε να κλιμακώσει τις προσπάθειες. Μπήκε στη BMW του, έσπασε τον φράχτη και ένα μέρος του τοίχου και κατάφερε να μπει από την πίσω πόρτα. Πήρε τον σκύλο που κοιμόταν αμέριμνος στα χέρια του και βγήκε από το σπίτι σαν ήρωας, ετοιμάζοντας πιθανότατα στο κεφάλι του τα λόγια που θα έλεγε στα κανάλια. 

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ο 43χρονος Michael είχε πάρει LSD μαζί με σιρόπι βήχα (σε ποσότητα για να γιατρέψει ένα μικρό χωριό) και οι φλόγες που έβλεπε αποτελούσαν παραισθήσεις της μαστούρας του και όχι πραγματικότητα. Συνελήφθη από την αστυνομία για διάρρηξη και καταστροφή περιουσίας και αποφυλακίστηκε προσωρινά με εγγύηση $15000. Και μετά σου λέει η καλοσύνη ανταμείβεται, κάρμα και κάτι τέτοιες βλακείες.  

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι, οι γονείς σε βλέπουν πάντα σαν το νεογέννητο κλωσσοπουλάκι που πρέπει να ταΐζουν στο στόμα ακόμα κι αν είναι σαν 3 κλωσσοπουλάκια μαζί («φάε κάτι πουλάκι μου, έχεις γίνει σαν τον Άγιο Ονούφριο»), να κρατάνε ζεστό ακόμα και στον καύσωνα («Ναι και τι έγινε που έχει 38 βαθμούς, μπορεί να γυρίσει ο καιρός σε χιονιά, έχε μαζί σου κάτι»), να προσέχουν μην το φάνε τα άλλα πουλιά («Δεν μου φαίνεται και πολύ σόι παιδάκι μου αυτός ο Γιώργος, είσαι σε ηλικία για γάμο (25). Ο Στέλιος της κυρά-Θοδώρας σε γλυκοκοιτάει και έχουν και τον φούρνο. Ε δεν είναι άσχημος, είναι γοητευτικός με τον τρόπο του (Μπουσέμι)»). Πάντα θα είναι εκεί να σε βοηθούν με τον τρόπο τους, όπως τάπερ, κρυμμένα λεφτά στα τάπερ γιατί είσαι περήφανος, συμβουλές που χρειάζεσαι, συμβουλές που δεν χρειάζεσαι (όπως για τον γάμο και τα παιδιά) και άλλα πολλά.

Η 24χρονη Chelsea Wilson από την Florida ζήτησε από τον πατέρα της να την πάει με το αυτοκίνητο σε ένα υποκατάστημα της TD Bank για μια συνέντευξη που είχε για δουλειά. Περιχαρής ο πατέρας (πάντα χαίρονται οι γονείς με αυτά, εκτός αν είσαι 16 χρονών, είναι 1 το βράδυ και έρχονται να σε μαζέψουν από metal συναυλία) την πήγε με το αυτοκίνητο στην τράπεζα και περίμενε απέξω ώστε να επιστρέψουν κιόλας. Όντως, μετά από λίγο, η κόρη επέστρεψε περιχαρής και με χρήματα στα χέρια. Ενημέρωσε τον πατέρα της ότι όχι μόνο πήρε τη δουλειά, αλλά της έδωσαν και προκαταβολή και ο μπαμπάς περήφανος πήρε τον δρόμο για το σπίτι (και παραλίγο για τη φυλακή ή για πρωταγωνιστής στο επόμενο Ocean’s Thirteen). 

Σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας και μάρτυρες, η πραγματική ιστορία εκτυλίχθηκε λίγο διαφορετικά. Με το που βγήκε από το αυτοκίνητο η Chelsea μάζεψε τα ξανθιά της μαλλιά, έβαλε μια κόκκινη περούκα και γυαλιά ηλίου (παραλίγο κ. Κραουνάκη) και μπήκε στην τράπεζα. Πλησίασε τον ταμία και του παρέδωσε ένα χειρόγραφο σημείωμα με τα εξής: «Έχεις ακριβώς ένα λεπτό να μου δώσεις όλα τα χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολαρίων από τα δύο ταμεία σου, αλλιώς θα σε πυροβολήσω! (Ναι, είχε και θαυμαστικό για να δώσει έμφαση). Πρόσεχε τον συναγερμό, ακολούθα τις οδηγίες, φέρσου φυσικά και κανείς δεν θα πάθει τίποτα».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αστυνομία να βρει το αυτοκίνητο του μπαμπά από τις πινακίδες, να τους επισκεφθούν σπίτι και να βρουν τα 300 (!) δολάρια που έκλεψε και την κόρη να παραδέχεται την ενοχή της για άλλες 4 ληστείες, τα χρήματα των οποίων έφαγε στην κυριολεξία σε λαχανικά. Μάλιστα, έκλεψε και με τα κλοπιμαία αγόρασε λαχανικά. Η φυλακή στην οποία περνάει τις μέρες της είναι μικρή τιμωρία.  


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος