Agenda Theater

Ziya Azazi ... DERVISH @ M.M.Θ.

Παύλος Λάμπρου

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλαδα ο γνωστός χορογράφος και χορευτής, ο ανατρεπτικός Περιστρεφόμενος Δερβίσης, Ziya Azazi.

Εχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την δουλειά του και έχει συνεργαστεί με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες όπως τους Jan Fabre, Silvert Hoyem, Mercan Dede, Burhan Ocal κ.ά.


Ο  Τούρκος DERVISH Ziya Azazi φημίζεται για τις εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.  

Γεννημένος στην Αντιόχεια της Τουρκίας, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό, ενώ το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των  Σούφι.


Το 1999 χαρακτηρίστηκε, επίσης, ως «ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» από το περιοδικό “Ballet International Magazine” κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.

Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα όπως τα Vienna Volksoper, Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά. ως χορογράφος και σολίστ χορευτής. 


Η συνεχής αναζήτησή του για νέες τάσεις εναλλακτικών χορογραφιών και η μελέτη του πάνω στον παραδοσιακό  χορό των Σούφι, οδήγησε στη δημιουργία της σόλο παράστασης «Dervish» που εχει παρουσιαστεί σ’ όλο το κόσμο, προκαλώντας παντού τον ενθουσιασμό του κοινού με τις εξαιρετικές χορογραφίες του. Οι επόμενες παραστάσεις του «Icons», «Ember», «Energy» και «Bolero» χαίρουν εξαιρετικής αποδοχής, ωστόσο η παραγωγή «Dervish» θεωρείται μια από τις σημαντικότερες χορογραφίες του, μια παράσταση - σταθμός, μέσω της οποίας έδειξε για πρώτη φορά πώς μια τόσο μυστικιστική κουλτούρα, όπως αυτή των Σούφι, μπορεί να μεταφρασθεί σε μία σύγχρονη γλώσσα.

O Azazi δημιουργεί μοναδικές σόλο χορογραφίες με διαφορετικές εκδοχές, πάντα βασιζόμενες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι. Η τεχνική του έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική.

Η παράσταση αποτελείται από 2 μέρη, «Azab» και «Dervish in progress», και τη συνοδεύει η μουσική του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη, Mercan Dede και του Αυστριακου Uwe Felchle.

Πριν τη παράσταση θα γίνει εισαγωγή στη μουσική των Σούφι, απο τον δεξιοτέχνη στο ούτι, Βασίλη Παπανικολάου.

INFO

15 Οκτωβρίου 2016, Μέγαρο Μουσικής  21:00

Τιμές εισιτηρίων: 27E (15E*), 22E (12E*)

*Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας.

Σημεία Προπώλησης:

www.tch.gr, www.ticketservices.gr


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος