Agenda Theater

Ζωή - (βασισμένη σε αληθινά γεγονότα)

Νίκος Παπαδάκος

Η ζωή δεν έχει πρόβες, εκτός και αν μιλάμε για την “Ζωή” το νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Καλογερόπουλου, την προετοιμασία του οποίου παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες στο Θέατρο Σταθμός.

Ένα έργο όπως περιγράφεται, “Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα” που φτιάχτηκε από τις πιο σκληρές, τραυματικές εμπειρίες ζωής των συντελεστών του. Από τον πόνο και την βία της γέννησης, σε καθημερινά επεισόδια μικρών και μεγάλων δραμάτων για να φτάσουμε φυσικά στο ύστατο αυτών, τον θάνατο.  

Ιστορίες εγκατάλειψης, απόρριψης, βίας, σκηνές μοναξιάς,  προσωπικά βιώματα λιγότερο ή περισσότερο καθημερινά που θα μπορούσαν να είναι του οποιουδήποτε παρακολουθεί την παράσταση. Όλα αυτά τα διαφορετικά περιστατικά, μορφοποιημένα από τον αιχμηρό λόγο και το μαύρο χιούμορ του Γιώργου Καλογερόπουλου και τις χορογραφίες/κινησιολογία της Έυης Τσακλάνου και παρουσιασμένα από τους οκτώ ερμηνευτές τους, αποτελούν  ένα κολάζ από μικρές σκηνές. 

Δρώμενα που αν και  χαλαρά συνδεδεμένα νοηματικά μεταξύ τους συνθέτουν όλα μαζί ένα έργο. Το έργο της Ζωής. Αυτής που είναι βασίλισσα και απαιτεί σεβασμό, αυτής που βρίσκεται παντού, αυτής που δεν παίρνει από πρόβες, διορθώσεις και δοκιμές, που δεν ρωτάει για τους ρόλους που μοιράζει, αλλά που πάντα παίρνει στο τέλος το χειροκρότημα έστω και για την προσπάθεια.  

Φωτογραφίες Άρθρου : Νίκος Παπαδάκος

INFO Παράστασης

Μια συλλογική περφόρμανς που στηρίζεται στις πιο τραυματικές εμπειρίες των συντελεστών της. Από Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 και κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο Θέατρο Σταθμός. Μάιος - Ιούνιος 2017

Μέσα από τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική, που προέκυψαν από δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς της ομάδας πάνω σε προσωπικά βιώματα, παρουσιάζονται αποσπάσματα μιας οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής, απ’ τη γέννηση, μέχρι και τον αναπόφευκτο θάνατο. 

Τιμές εισιτηρίων 

Γενική είσοδος 12 €

Ανέργων , Φοιτητικό και Ατέλεια 8 € 

Θέατρο σταθμός 

Βίκτωρος Ουγκώ 55,Μεταξουργείο (ακριβώς απέναντι απ τον σταθμό του μετρο "Μεταξουργείο")

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2114036322

Σκηνοθεσία/Κείμενο/Μουσική Επιμέλεια

Γιώργος Καλογερόπουλος

Χορογραφίες:

Εύη Τσακλάνου

Βοηθός Σκηνοθέτη Α’:

Χρύσα Μουσιώνη

Βοηθός Σκηνοθέτη Β’:

Γιάννης Φασόης

Παίζουν:

Αριάννα Χατζηγαλανού

Μάριος Σουγιουτζόγλου

Εύη Τσακλάνου

Μαρία Μιχαηλίδου

Νίκος Γεωργίου

Έφη Καραγιαννοπούλου

Δέσποινα Σολκίδου

Γιώργος Καλογερόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώτα Ρόρου

Κοστούμια: Γιώργος Καλογερόπουλος Μαρία Μπάμπαρη

Σχεδιασμός/Artwork Αφίσας: Blankbox

Υπεύθυνος παραγωγής και επικοινωνίας: Νίκος Γεωργίου 

Ιδιαίτερες Ευχαριστίες :

Βαγγέλης Παπαδάκης , Nικος Μακκας ,Νατάσσα Λυμπεροπούλου , Βούτου Άρτεμις , Δρακάτου Γεωργία , Γιώργος Βαγγελής , Άννα Μαρία Λιναρδάτου , Κατερίνα Μπάμπαρη , 4Εποχές 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μέγαρο μουσικής Αθηνών

Για την παραχώρηση χώρου για πρόβες 

στα πλαίσια του προγράμματος

"Δωρεάν παραχώρηση χώρων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε Καλλιτεχνικά σχήματα"

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος